Artırılmış Gerçeklik (AR) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Artırılmış gerçeklik (AR), bir akıllı telefon kamerasına dijital öğeler ekleyerek holografik içeriğin çevrenizdeki fiziksel dünyanın bir parçası olduğu yanılsamasını yaratır. Sanal Gerçekliğin (VR) aksine, tüm yapay ortama dalmazsınız. AR, 3B nesneler, sesler, videolar, grafikler ekleyerek çevreyi biraz değiştirir.

AR farklı şekilde uygulanabilir, böylece yüzünüzü sevimli bir kedi yavrusu gibi göstermek veya alışveriş merkezlerinde yol tariflerini bulmak için kullanabilirsiniz. Artırılmış gerçeklik, neredeyse gözlükleri denemenizi veya ev aletlerinin masanızda nasıl görüneceğini görmenizi sağlar. Bu tür uygulamalar, sanal nesneleri doğru alana yerleştirmek için fiziksel ve dijital dünya arasında ayrım yapmalıdır. Bu, mobil uygulamalara dijital görüntüler veya videolar hakkında üst düzey bir anlayış sağlayan bilgisayar görme algoritmaları kullanarak mümkündür.

Küreselleşme ve son gelişmeler bu AR’yi sıradan kullanıcılar için erişilebilir hale getirdi. Mobil cihazlar, AR mobil uygulamaları için en uygun ve en uygun cihazlardır. Head-up ekranlar veya akıllı gözlükler gibi özel AR cihazlarını tercih edebilirsiniz.

Artırılmış Gerçeklik Nasıl Çalışır?
İlgili içeriğin kullanıcıya gösterilmesi için bilgisayar görme, eşzamanlı yerelleştirme, haritalama ve derinlik izleme (nesnelere olan mesafeyi hesaplayan sensör verileri) kullanılır. Bu, kullanıcıların baktığı şeyle ilgili dijital içeriği göstermek için kameraların veri toplamasına, göndermesine ve işlemesine olanak tanır.

Örneğin, yukarıdaki resimde olduğu gibi AR navigasyonunu kullandığınızı düşünün. İlk olarak, bilgisayarla görüş kamera tarafından çekilen konumu ve nesneleri işler ve tanır. Ardından, program etiketleri yüzeye koyar. İşlem, kullanıcı daha önce eşlenmiş konumun önünde bir telefon kamerası tuttuğunda gerçekleşir. Bu tür AR işaretsizdir.

Başka bir örnek futbol oyunudur. Uygulama, bir kişinin ayağını, gerçek ayağa ve hareketine sanal ayak izi ayarlayarak tanır, böylece kullanıcı sanal futbol topunu ekrandaki sokaktan aşağı atabilir ve her oturum için skorları tutmak için oyuncunun ayağını ‘hatırlayabilir’. Nesne tanıma işlevi sayesinde, kullanıcının ayağı algılanabilir, böylece program her bir oyuncuyu tanımlayabilir ve sırasıyla başka bir kullanıcı için yeni bir oyun sunabilir.

Şunu da beğenebilirsin: Bugün Uygulayabileceğiniz 5 Basit Artırılmış Gerçeklik İş Fikri

AR Neden Bilgisayar Görmeye İhtiyaç Duyar?
Artırılmış bir gerçekliğin çalışmaya başlaması için kameralar, gördüklerini anlayacak ve daha fazla kategorilere ayırabilecek kadar yetenekli görmelidir.

Gerçek dünyayı gören tüm bilgisayar süreci, renkleri sayılarla temsil eden, benzer bir renk grubunu tanımlayan ve daha sonra görüntüyü bölümlere ayıran, nesne açılarında buluşan çizgileri arayan ve görüntünün belirli bir bölümünü kapsayan, dokuları bulma ve eşleştirme makinesini içerir. veritabanında bulunanlar ile görüntü.

Artırılmış gerçeklik, hem anlambilim hem de 3B geometri açısından kullanıcının etrafındaki nesneleri ayırt etmeyi gerektirir. Anlambilim nesneyi tanır, geometri ise nesnenin nereye yerleştirildiğini belirler.

Bunları da beğenebilirsiniz: Sağlık Hizmetlerini Geliştirmek için Bilgisayar Vizyonunu Kullanma

Perakende, sağlık, eğitim ve emlak şirketleri artırılmış gerçeklikten zaten yararlanmaktadır ve bugün sıra sizde.

Artırılmış gerçeklik yaratmaya hazır mısınız? Hemen bizimle iletişime geçin ve ücretsiz danışmanlık alın! Herhangi bir sorunuz varsa, sormaktan çekinmeyin – yardım etmek için buradayız.

Kaynak Backlinko

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Dilerseniz Çerez-Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz. Kabul Gizlilik Politikasını Oku